Firmamızda siyah ve sarı renklerde olmak üzere iki çeşit üzüm yanın meşhur Besni üzümü mevcuttur.
Üzüm enerji ve besin öğeleri:
Porsiyon Miktarı | 100 g |
Kalori (kcal) | 299 kcal |
Toplam yağ | 0,5 g |
Karbonhidrat | 79 g |
Protein | 3,1 g |
Üzümün faydası ve özellikleri
Takımda bulunan insan vücudu gıda lifleri, organik asitler, karbonhidratlar, proteinler ve biraz yağ için yararlıdır. Vitamin bileşimi de zengindir: B grubunun vitaminleri, A, C, H, E, beta-karoten. Mikro elementler içerir: manganez, selenyum, çinko, bakır, demir.
Kuru üzümler vitaminler, mineraller ve ayrıca organik asitler bakımından zengindir. İçinde sükroz ve fruktoz da üzümlere göre 8 kat daha fazladır.Bu nedenle içerdiği bor, osteoporoz gelişimini önlemeye yardımcı olur.
Diş etlerini ve dişleri olumlu etkileyen birçok bitki maddesini de içerir. Ve antioksidanlar, ağız boşluğunun birçok hastalığının gelişmesine neden olan patojenik bakterilerin büyümesini bastırır.
Anemi, akciğer ve kalp hastalıkları, böbrek ve gastrointestinal sistemde de yararlıdır.
Vizyonu korumak için de yararlıdır. Gastrointestinal sistem rahatsızlığında, boğaz hastalıkları, öksürük, solunum sistemi rahatsızlıkları, kuru üzüm kaynatma kullanılması önerilir.