Fındık enerji ve besin öğeleri:
Porsiyon Miktarı | 100 g |
Kalori (kcal) | 628 kcal |
Toplam yağ | 61 g |
Karbonhidrat | 17 g |
Protein | 15 g |
Fındık faydası ve özellikleri
Fındık yapısı, insan vücudunun tam teçhizatı için yararlı ve gerekli olan biyolojik olarak aktif maddeleri içerir. Fındık, çeşitli vitaminler içerir – B1, B2, C ve diğerleri. Fındık, insan vücudu için gerekli olan karaten, lif ve aminoasitleri içerir.
Fındık, kalp-damar hastalıklarından muzdarip insanlar için idealdir. Fındık cevizinde bulunan potasyum ve kalsiyum, damarların duvarları ve kalbin yumuşak kasları üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Fındık kullanımı sayesinde kalbin düz kasları ve damar duvarları elastik kalır. Anemi ve diğer kan hastalıkları da fındığı yemek tavsiye edilir. Fındık, insan vücudunun damarları ve kan damarları üzerinde faydalı bir etkisi olan harika bir ilaçtır. Variköz venler, tromboflebit, kapilerler ve diğer birçok damar hastalığı problemlerin çözer.
Ayrıca fındık, insanlarda bağışıklığı azaltmada yararlıdır. Fındık vücudu temizlemek için yararlıdır. Bu fındıkla, karaciğer iyi temizlenir. Ayrıca, kanserle mücadelede fındık kullanımı da vardır, fındık paclitaxel içeren, kanserle mücadele edebileceğiniz veya onların ortaya çıkma olasılığını azaltabileceğiniz maddeyi içerir. Fındıkta bulunan protein ve E vitamini sayesinde, kas dokusunun büyümesi ve gelişmesi sayesinde.