Ceviz enerji ve besin öğeleri:
Porsiyon Miktarı | 100 g |
Kalori (kcal) | 654 kcal |
Toplam yağ | 65 g |
Karbonhidrat | 14 g |
Protein | 15 g |
Cevizin faydası ve özellikleri
Ceviz çok sayıda önemli vitamin, mineral madde ve organik madde içerir. Bir cevizin çekirdeklerinde aldehitler, uçucu yağlar, folik asit bulunur. Cevizlerin olağanüstü yararlı özellikleri, B, C, PP vitaminlerinin, karaten, lif, demir ve kobalt bileşikleri varlığını belirler. Özellikle olgunlaşmamış cevizde listelenen maddelerin birçoğu, yani kabuğunda, listelenen bileşenlerle birlikte çok sayıda fenolik karboksilik asit ve steroid içerir.
Ceviz taneleri, diüretik ve damar genişletici özelliklere sahip magnezyum ve potasyum bileşikleri ile doldurulur. Bu minerallerin varlığı, ceviz çekirdeklerinin yüksek hipotansifliğini, yani basit bir şekilde, cevizlerin kan basıncını hızlı bir şekilde düşürdüğü için çok yararlı olduğunu belirler.
Cevizde, C vitamini narenciye meyvelerinden daha fazla bir büyüklük derecesi içerir. Ceviz kasları güçlendirmeye yardımcı olur ve sert fiziksel çalışma yaptıktan sonra yorgunluk hissini ortadan kaldırarak kişiyi çabucak geri getirir. Diğer şeylerin yanı sıra, ceviz kabızlıktan kurtulmak ve midenin normalleşmesi için vazgeçilmezdir.
Ceviz neredeyse üçte iki katı yağdan oluşur. Bununla birlikte, kullanıldığında, kan dolaşımındaki yağ miktarı azalır.