Badem enerji ve besin öğeleri:
Porsiyon Miktarı | 100 g |
Kalori (kcal) | 609 kcal |
Toplam yağ | 54 g |
Karbonhidrat | 13 g |
Protein | 19 g |
Bademin faydası ve özellikleri
Bademlerin yararlı ve iyileştirici özellikleri, eşsiz kimyasal bileşimi ile belirlenir. Badem, çok miktarda esansiyel yağ asidi, B vitamini ve E vitamini içerir. Çok yararlı bademler ve büyük miktarda mineralin içeriği – potasyum, bakır, fosfor, demir tuzları.
Tatlı badem meyvelerinin kullanımı gastrit, mide ve duodenum peptik ülser hastalıklarının tedavisini hızlandırır. Badem çekirdekleri, doğal kaynaklı bir bronşit, hafif müshil ve yatıştırıcı madde olarak görev yapar. Badem çekirdeklerinin tadı, periferik sinir sistemi hastalıkları, kardiyovasküler sistemdeki bozukluklar için mükemmeldir.
Özel bir tür badem acı bademdir. Çekirdeğinde çok miktarda uçucu yağ vardır. Bu nedenle acı bademler antispazmodik, analjezik ve antelmintik olarak faydalıdır.