Şirketimizde ay çekirdeği, beyaz ve siyah, çiğ veya kavrulmuş, tuzlu, tuzsuz gibi türevlerde ve farklı boyutlarında işlem görerek satışa sunulmaktadır.
Çekirdek enerji ve besin öğeleri:
Porsiyon Miktarı | 100 g |
Kalori (kcal) | 584 kcal |
Toplam yağ | 51 g |
Karbonhidrat | 20 g |
Protein | 21 g |
Ay çekirdeğinin faydaları ve özellikleri
Ay çekirdeği inanılmaz bir üründür. Tohumların biyolojik değeri, yumurta veya etin değerinden daha yüksektir, ancak daha kolay sindirilir. D vitamini, her zaman en zengin morina kaynağı olarak kabul edilen morina karaciğeri yağından daha büyüktür; Tohumlarda bulunan maddeler, cilt ve mukoza zarlarını iyileştirir, asit-baz dengesini normalleştirirler. Minerallerin, fosforun ve potasyumun en önemlileri vardır, ama aynı zamanda kalbin çalışması için gerekli olan çok miktarda magnezyum vardır, çavdar ekmeğinde bile o kadar yoktur. Diğer mineraller: demir, selenyum, çinko, flor, sodyum, silikon, manganez, krom, bakır, kobalt, iyot, molibden. Potasyum tohumlarda muz veya portakallara göre yaklaşık 5 kat daha fazladır. Ayçiçeği çekirdeği ve yağda çözünen vitaminler bakımından zengin A, E ve D vitaminleri yanında vitamin B vitaminleri de bunlardan sadece 50 gram tohumun yetişmesi için günlük ihtiyacı karşılayacak kadar yeterlidir. E vitamininin ateroskleroz gelişimini önleyen ve bizi bilgisayar dahil olmak üzere çeşitli radyasyon türlerinden koruyan, belirgin bir antikarkinojenik etkiye sahip güçlü bir antioksidan olduğu bilinmektedir. D vitamini, kemiklerin gelişimi ve büyümesi için ve özellikle çocuklar ve gençler için önemlidir; A vitamini, görme, cilt, saç ve tırnakların güzelliğini korumamızı sağlar.