Bu ürünün hammaddesi olan Nohut, Üretim birimlerimizde Gıda mühendisimizin Kontrolünde beyaz ve sarı renklerde çeşitli boyutlarda, tuzlu, tuzsuz, çıtır, soslu, ballı susamlı veya şeker kaplama halinde üretilmekte olup Leblebi adı ile. Farklı ağırlık ambalajlarda özenle paketlenerek satışa sunulmaktadır.
Nohut enerji ve besin öğeleri:
Porsiyon Miktarı | 100 g |
Kalori (kcal) | 364 kcal |
Toplam yağ | 6 g |
Karbonhidrat | 61 g |
Protein | 19 g |
Fayda ve özellikleri
Nohut içinde18 aminoasit bulunur. Nohut vitamin: B1, B2, PP, B5, B6, B9, C, A, E, K, beta-karaten, kolin; makro ve mikro elementler: potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir, sodyum, manganez, çinko, bakır içerir.
Eşsiz kompozisyonundan dolayı nohutlar sadece yararlı ve besleyici bir besin değil, aynı zamanda vücut üzerinde iyileştirici bir etkiye de sahiptir.
Nohut, kardiyovasküler sistem için yararlıdır. Kan kolesterolünü azaltmaya yardımcı olur, kan basıncını normalleştirir, damar ve arter duvarlarının elastiğini güçlendirir, iltihap ve kan pıhtılaşmasını önler, kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kandaki şeker seviyesini stabilize eder, bu yüzden değeri şeker hastaları için paha biçilmezdir.
Nohut sindirim sistemi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Nohut vücudu temizler, kabızlıktan kurtulmaya yardımcı olur, zararlı bakterilerin çoğalmasını önler. Böylece nohut, bağırsaktaki kanser gelişme riskini önler.
Aynı zamanda nohut metabolizmayı iyileştirir ve kilo vermeye yardımcı olur.
Nohut bağışıklığı güçlendirir, sinir sisteminin iyileştirir ve vücudun enerji üretmesine yardımcı olur.
Nohut unundan, yanıklar, uyuz ve cilt iltihaplarını tedavi eden özel merhemler kullanılır. Nohut unu kozmetolojide aktif olarak kullanılır. Cildi yumuşak, esnek ve ipeksi yapar.